Personvernerklæring for LIGL AS

1 Når samler LIGL AS inn personopplysninger?

Når du bruker Ida™ registreres de data som du legger inn i spørreskjemaene i Ida™. Avhengig av hvilke dokumenter du setter opp, kan dette være navn, adresse, fødselsdato, fødselsnummer, navn på familiemedlemmer og andre. Ber du om bistand fra LIGL advokater AS vil vi innhente navn, telefonnummer og epostadresse, samt den informasjonen du selv legger inn i meldingsfeltet eller eposten. Det vil opprettes egen oppdragsavtale med LIGL advokater AS og innhentes personopplysninger knyttet til slik eventuell bistand. Dette vil i tilfelle fremgå av oppdragsavtalen med LIGL advokater AS.

Du kan også melde deg på nyhetsbrev i ida.as. Da vil vi i tilfelle registrere ditt navn og epostadresse.

 

Vi behandler i hovedsak opplysninger som du har gitt til oss av en av disse grunnene:

  • Du har bruker Ida™

  • Du abonnerer på nyheter fra oss

 

 

2 Dine rettigheter

2.1 Utøvelse av dine rettigheter

Du kan utøve dine rettigheter ved å sende en epost til support@ligl.no, eller ved å kontakte vår personvernansvarlig fb@ligl.no. Du har krav på svar uten ugrunnet opphold, og senest innen 30 dager.

 

2.2 Innsyn i egne opplysninger

Du kan be om en kopi av alle opplysninger vi behandler om deg. 

2.3 Korrigering av personopplysninger

Du kan be oss rette eller supplere opplysninger som er feilaktige eller misvisende. 

2.4 Sletting av personopplysninger

I gitte situasjoner kan du be oss slette opplysninger om deg selv. 

2.5 Dataportabilitet

Dersom vi behandler opplysninger om deg med grunnlag i samtykke eller en kontrakt, kan du be oss om å overføre opplysninger om deg til deg eller til annen behandlingsansvarlig.  Les mer om retten til dataportabilitet på www.datatilsynet.no

 

 

2.6 Du kan klage på vår behandling av personopplysninger

Vi i LIGL tar ditt personvern på største alvor. Vi håper likevel du vil si ifra dersom du mener vi ikke overholder reglene i personopplysningsloven. Ta da først kontakt med vårt personvernansvarlig på fb@ligl.no.

Du kan også klage over vår behandling av personopplysninger. Dette gjør du til Datatilsynet.

3 Hva registreres når du besøker vår kundeportal?

3.1 Webanalyse

Når du besøker www.ligl.no og www.ida.as, bruker vi et verktøy Piwik, for å analysere din bruk av nettsiden. Formålet med dette er å utarbeide statistikk, som vi bruker til å forbedre og videreutvikle informasjonstilbudet på nettstedet. Eksempler på hva statistikken gir svar på, er hvor mange som besøker ulike sider, hvor lenge besøket varer, hvilke nettsteder brukerne kommer fra og hvilke nettlesere som benyttes.

Opplysningene behandles i avidentifisert og aggregert form. Med avidentifisert menes at vi ikke kan spore opplysningene vi samler inn tilbake til den enkelte bruker. Vi samler inn hele IP-adressen, men IP-adressen avidentifiseres slik at bare de tre første gruppene i adressen brukes til å generere statistikk. Det vil si at dersom IP-adressen består av numrene 195.159.103.82, brukes bare 195.159.103.xx. I tillegg behandles IP-adressene på aggregert nivå, det vil si at all data slås sammen til en gruppe og ikke behandles individuelt.

Behandlingsgrunnlaget for dette er personvernforordningen artikkel 6 nr. 1 b) ved at behandlingen er nødvendig for å oppfylle en avtale eller for å behandle opplysninger for å gjennomføre tiltak på din anmodning før en avtaleinngåelse. Den berettigede interessen er å forbedre våre tjenester.

3.2 Informasjonskapsler

3.2.1 Innledning

Informasjonskapsler (cookies) er små tekstfiler som plasseres på din datamaskin når du laster ned en nettside. LIGL bruker informasjonskapsler for at ulike tjenester på nettsiden vår skal fungere. Du kan lese mer om de ulike informasjonskapslene vi benytter lenger nede.

Behandlingsgrunnlaget for dette er personvernforordningen artikkel 6 nr. 1 b) ved at behandlingen er nødvendig for å oppfylle en avtale eller for å behandle opplysninger for å gjennomføre tiltak på din anmodning før en avtaleinngåelse. Den berettigede interessen er å få tjenester på nettsiden til å fungere.

Lagring av opplysninger og behandling av opplysninger fra cookies er ikke tillatt, med mindre brukeren av nettsiden både har blitt informert om og har gitt sitt samtykke til behandlingen. Brukeren skal få vite om og godkjenne hvilke opplysninger som behandles, hva formålet med behandlingen er og hvem som behandler opplysningene, jf. ekomloven § 2-7b. Dette gjøres i brukerens nettleser. Les mer om hvordan du administrerer informasjonskapsler (nettvett.no)

3.2.2 Cookies fra LIGL.no

__cfuid

Brukes av CloudFlare for brukeridentifisering i forbindelse med sikkerhet.
Les mer

5 år

idapwaligl-jsontoken

For å holde oppe og identifisere login-sesjonen

__stripe_mid

FontAwesome blir brukt for fonttyper. (personvernerklæring)

1 år

 

_ga

Brukes for Google Analytics
Les mer

2 år

3.3 Cookies på ida.as.

Navn

XSRF-TOKEN

hs

svSession

SSR-caching

_wixCIDX

_wix_browser_sess

consent-policy

smSession

TS*

bSession

fedops.logger.sessionId

wixLanguage

Embed

idsrv

idsrv.clients

idsrv.session

__cfuid

_ga

idapwaligl-jsontoken

__stripe_mid

Hensikt

 

Sikkerhet

Sikkerhet

Bruker login

Avdekker type nettleser

Overvåking og feilretting av systemet

Overvåking og feilretting av systemet

Banner-parametere

Identifikasjon av innlogget bruker

Sikkerhet og antisvindel

Effektivitetsmåling av systemet

Stabilitets- og effektivitetsmåling

Lagrer eventuelle språkinnstillinger

Tilkobler underliggende system

Tilkobler underliggende system

Tilkobler underliggende system

Tilkobler underliggende system

BrukerIdentifisering Sikkerhet

Google Analytics

Opprettholder login-sesjon

FontAwesome brukes til fonttyper

Varighet

Session

Session

2 år

1 minutt

3 mnd

session

12 mnd

Session

Session

30 minutter

12 mnd

12 mnd

60 minutter

Session

Session

Session

5 år

2 år

Session

1 år

Type

Nødvendig

Nødvendig

Nødvendig

Nødvendig

Nødvendig

Nødvendig

Nødvendig

Nødvendig

Nødvendig

Nødvendig

Nødvendig

Funksjonell

Nødvendig

Nødvendig

Nødvendig

Nødvendig

Nødvendig

Nødvendig

Funksjonell

Nødvendig

3.4 Søkemotor

LIGL lagrer informasjon om hvilke søkeord brukerne benytter i søkeverktøyet Find. Formålet med lagringen er å gjøre informasjonstilbudet vårt bedre. Bruksmønsteret for søk lagres i en egen database, og de blir bare lagret i aggregert form. Det er bare søkeordet som lagres, og de kan ikke kobles til andre opplysninger om brukerne, slik som til IP-adressene.

Behandlingsgrunnlaget for dette er personvernforordningen artikkel 6 nr. 1 b) ved at behandlingen er nødvendig for å oppfylle en avtale eller for å behandle opplysninger for å gjennomføre tiltak på din anmodning før en avtaleinngåelse. Den berettigede interessen er å få tjenester på nettsiden til å fungere.

 

 

4 E-post

Vi ber om at du ikke sender sensitive personopplysninger eller beskyttelsesverdig informasjon per e-post, da vi ikke kan garantere at din e-postleverandør støtter våre systemer for sikkerhet.

5 Behandling av opplysninger når du er i kontakt med oss

5.1 Veiledning

Når du kontakter oss for veiledning, behandler vi opplysninger for å kunne besvare ditt spørsmål. Vi lagrer opplysninger som er nødvendig for å kunne besvare din henvendelse.

Opplysningene lagres frem til saken er avsluttet.

Behandlingsgrunnlaget for dette er personvernforordningen artikkel 6 nr. 1 b) ved at behandlingen er nødvendig for å oppfylle en avtale eller for å behandle opplysninger for å gjennomføre tiltak på din anmodning før en avtaleinngåelse. Den berettigede interessen er å følge opp din henvendelse.

5.2 Abonnere på nyheter

LIGL sender ut nyheter på e-post til de som ønsker. Nyhetene kan eksempelvis inneholde veiledning, nyhetssaker, informasjon om kurs, nye produkter eller annet som er relevant for bruken av våre produkter og tjenester.

For at vi skal kunne sende deg nyhetsbrev på e-post, må du registrere en e-postadresse. E-postadressen vil bare bli brukt til å sende ut nyheter, og til eventuelle brukerundersøkelser om nyhetene for å få tilbakemelding om hva leserne har behov for og hva de synes er interessant.

E-postadressen lagres i en egen database, deles ikke med andre, og slettes når du melder deg av nyhetsbrevet. Du kan melde deg av ved å trykke på lenken for dette i nyhetsbrevet. 

Behandlingsgrunnlaget for behandling av e-postadressen din i tilknytning til nyheter fra oss er personvernforordningen artikkel 6 nr. 1 a), altså samtykke. 

5.3 Dokumentasjon av samtykke gjennom dobbelt opt-in i e-post

Når du melder deg på som mottaker av nyheter fra LIGL får du informasjon om hva vi samler inn og hvorfor. Ved å melde deg på brevet samtykker du til vår behandling av opplysninger om deg. Påmeldingen må bekreftes ved å klikke på en lenke i e-post, såkalt dobbelt opt-in. Det er for at vi skal kunne dokumentere din påmelding til å stå som mottaker av nyheter fra oss.

6 Bruk av databehandlere

LIGL benytter databehandlere til å levere noen tjenester forbundet med driften av våre systemer:

Hjelseth Computer AS (Hjelseth) og Thomson Reuters (TR) drifter våre servere. Hjelseth er lokalisert i Stavanger, Norge. TR er lokalisert i London, UK, mens serverne er lokalisert i EU og hovedsakelig i Nederland. Disse serverne inneholder personopplysninger i form av ovennevnte brukerdata, samt all annen informasjon som er registrert via våre nettsider og leveranse av våre tjenester. Hjelseth og/eller TR behandler samtlige personopplysninger som fremgår av denne personvernerklæringen, i den utstrekning dette er nødvendig for å kunne yte tjenesten Ida™, drifte serverne og gi oss løpende kundestøtte.

Triangle Regnskap AS (Triangle), Sandnes, leverer våre regnskapstjenester. Triangle har tilgang til de ovennevnte personopplysninger i den utstrekning dette er nødvendig for oppfølging av fakturering og regnskapstjenester knyttet til våre tjenester.

LIGL advokater AS kan levere juridisk bistand til kunder som inngår særskilt skriftlig avtale om dette. For å kunne gi slik bistand uten forsinkelse har LIGL advokater AS teknisk tilgang til dokumentene som generes ved bruk av Ida™ på server tilhørende LIGL AS. LIGL advokater AS vil kun åpne dokumentene dersom dette skjer etter avtale med kunden i forbindelse med leveranse av slik advokatbistand. Dokumentene slettes etter én måned dersom bistand ikke etterspørres.

Samtlige databehandlere har inngått egne databehandleravtaler med LIGL.

Denne personvernerklæringen blir løpende oppdatert.